banner
Beste vrienden,   
Woensdag 5 Oktober 2011

Storm en overstromingen
Verleden week hebben overstromingen van de Mekong rivier het leven gekost aan ruim 100 mensen in Cambodja en Vietnam. Huizen werden weggespoeld, bruggen zijn ingestort en duizenden omwonenden van de rivier moesten vluchten wegens de ergste overstroming van de rivier in 11 jaar. Door de overstromingen zijn de rijstprijzen in Vietnam gestegen naar het hoogste niveau in 3 jaar Typhoon Nalgae komt er nu ook aan. Vandaag zou de typhoon voor de kust aankomen. Gisteren werden ongeveer 34.000 varende vissersboten met ongeveer 154.000 mensen aan boord op de hoogte gebracht van de storm. Alle boten vissen in het noordelijke deel van de Oost-Zee zijn nu vertrokken naar veiliger plaatsen.


Tan zag het niet meer zitten
Ik weet niet of ik dit wel eens geschreven heb, maar Bich en Tho zorgen al een tijd voor een pleegkind. Tan (10 jr) groeide op in een familie waar zijn vader niet trouw was. Hij werd soms mishandeld en er werd niet naar hem omgekeken. Zijn moeder kon het niet meer aan en vroeg Bick en Tho of ze voor de jongen konden zorgen, Sinds vorig jaar woont Tan in het centrum. Hij wordt goed opgevangen en gaat iedere dag naar school. In zijn onrustige leven is rust gekomen. Tijdens de zomer keerde hij terug naar zijn dorp, maar kwam al snel met slechte vrienden in aanraking. Ze besloten iets te stelen in een klein winkeltje waarbij Tan werd gepakt. Hij werd vastgehouden. Na een tijdje kwam zijn moeder en van haar kreeg hij de volle laag. Hij raakte zo ontmoedigd dat hij op het dak klom om er af te springen. Hij veroorzaakte een oploop en uiteindelijk kon zijn oom hem bewegen eraf te komen. Toen Bich en Tho dit hoorden, hebben ze zich over hem ontfermd en zijn er veel tranen gevallen. Iedere zondagavond komen ze nu bij elkaar, om naar elkaar luisteren, te zingen, te lezen en te bidden. Tan zijn gezicht begint weer te schijnen en in zijn beschadigde (jonge) leven lijkt weer hoop te komen..

Woensdag 19 October 2011
Dit keer eerst met het weerpraatje beginnen Het heeft flink geregend, Mijn huisbaas had gelukkig mijn dak gerepareerd. Afgelopen zondag reed ik op mijn fiets naar de kerk. In een van de straten stond het water vrij hoog. Ik kon mezelf nog net droog houden. In een keer kwam er een motor heel hard voorbij rijden om te voorkomen dat hij geen water in zijn motor kreeg. Ik kreeg de volle laag.


Groeten,
Hans van Beek